Modepanatet.se

I den här artikeln tänker jag presentera mitt nyaste projekt som såg dagens ljus igår. Webbplatsen i fråga är modepanatet.se. Japp, du läste rätt. Jag ger mig med denna webbplats in i en ny nisch i form av mode , kläder och korsetter.

Affiliateprojektet modepanatet.se

mode på nätetModepanatet.se är uppbyggd som en webbutik med WordPress och Woocommerce. För denna webbplats valde jag en publisher med relativt bra provision som jag ser det, 15% på genomförd order. Dessutom så har denna annonsör också en product feed som gör att jag med WordPress-tillägget WP All Import Pro och en add-on för Woocommerce, fyllde ”butiken” med 3500+ artiklar på under en timme. Om du läst min blogg om SEO och e-handel vet du att jag använder WP All Import Pro och Wocco add-on för vår riktiga e-handel Smycken För Alla. WP All Import är ett mycket användbart tillägg för WordPress och som är väl värt kostnaden om du ska importera från CSV eller XML. Det finns ytterligare en add-on för WP All Import som kan vara av intresse för en affiliate, Link Cloaking Add-On. Jag använder inte Link Cloaking Add-On för modepanatet.se. Det tema jag valt att använda för butiken är Woothemes Canvas med barntemat Fashionable vilket jag tycker passa bra ihop med kläder och mode.

Du som är bekant med Woocommerce sedan tidigare vet att du kan välja olika typer av produkter som till exempel Extern/Affiliateprodukt. När du väljer Extern/Affiliateprodukt så får du ett fält att fylla i med länken till affiliateprodukten, och du får också själv uppge vad som ska stå på ”köp-knappen” för produkten. Med WP All Import är det sedan relativt enkelt att skapa en importmall då du genom drag and drop drar de olika delarna från din importfil och släpper i de olika fälten i mallen. När du sedan är klar med mallen sparar du den och startar importen, sedan är det bara att luta sig tillbaks se hur webbplatsen fylls på.

Mode, kläder och korsetter

Huvudfrasen jag vill ranka på för den här webbplatsen är Mode på nätet men även även olika varianter på mode och kläder samt att jag har en sida som optimeras för att ranka på korsett. Många av dessa sökord/sökfraser har hög konkurrens så det kommer att krävas en del arbete för att ranka bra på dessa. Jag tror dock att detta kommer att löna sig i slutändan då den annonsör jag använder mig av har bra conversion rate och som jag nämnde tidigare 15% provision på varje sale. En nackdel med den annonsör jag valt är att produktbeskrivningarna är fåordiga så det är tunt med innehåll för varje produkt, så där finns det jobb att göra. Utöver produkterna kommer jag även att jobba med blogginlägg och sidor som kommer att optimeras mot specifika sökord och fraser. När det gäller korsetter så är det en annan annonsör som inte har någon product feed så därför har jag en sida med banners och textlänkar för ljust den delen.

Dela:
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

, , ,

2 Responses to Modepanatet.se

 1. Stefan Nilsson 22 juni, 2015 at 15:05 #

  Intressant läsning. Har själv skissat på en affiliatebutik en längre tid men har svårt för att bestämma mig hur produkterna ska vara sparade i databasen. I dagsläget tänker jag mig att det finns tre olika metoder för att importera och hålla produkterna uppdaterade:

  – Datafeedr (har dålig koll på det)
  – WP All Import eller motsvarande.
  – Eget custom script som är mer tidskrävande men fullt justerbart.

  Sedan ska det bestämmas hur produkterna ska lagras i databasen:

  – Custom post type
  – WooCommerce

  Har du noterat några nackdelar eller begränsningar med WooCommerce eller WP All Import?

  Tanken är att sajten ska bli av den större modellen med möjlighet för användare att bl.a. registrera sig, skriva recensioner och favoritmarkera produkter. Jag vill även erbjuda möjligheten att se prishistorik och bevaka produkter. Det skulle spara väldigt mycket tid att använda färdiga plugin precis som du gjort på din sajt men jag funderar på om jag kanske låser in mig i ett upplägg som inte fungerar på sikt.

  Jag skulle kanske skapa en enklare sajt inriktad på en kategori utan tanke på medlemsfunktionerna för att sedan lägga till dem en efter en för att se hur det fungerar. Blir resultatet bra så är det bara att göra om upplägget till mitt huvudprojekt.

  • Stefan 22 juni, 2015 at 19:35 #

   Hej Stefan!

   Roligt att du gillar artikeln.

   När det gäller import till databasen har jag innan jag skaffade WP All Import använt mig av ett par olika plug-ins (har glömt namnen) som importerat från .CSV. Det jag minns av de tidigare så fanns viss buggighet och de var ganska resurskrävande. Jag har ingen erfarenhet av Datafeedr eller egna custom scripts så de kan jag inte uttala mig om.

   I och med att jag köpte med add-on för WooCommerce när jag köpte WP All Import så har jag inte funderat på custom post types heller utan jag lagrar produkterna i WooCommerce.

   När vi nådde ca. 500 produkter i Smycken För Alla trodde jag först att WooCommerce höll på att krokna då det började gå rejält tungt att uppdatera lagersaldo. Uppdateringen av lagersaldo körs som ett cron-jobb på servern 4 ggr. per dygn. I och med att det är dropshipping vi kör med så måste lagersaldot uppdateras med jämna mellanrum då detta inte går att göra i realtid.

   Jag tyckte ändå det var lite konstigt att det skulle gå så tungt med ca. 500 produkter, så jag började undersöka databasen och hittade en del konstigheter. Jag rensade databasen och importerade allt på nytt och helt plötsligt tog det bara en fjärdedel av tiden att uppdatera lagersaldo. Nu har vi strax över 1 000 produkter och det löper fortfarande på bra. Nämnas bör kanske att jag kör databasen på en egen server.

   WP All Import är ett kraftfullt verktyg där du kan importera från både Excel, CSV och XML. Konfigureringen av importmallar är som sagt relativt enkelt när man skaffat sig en någorlunda bra överblick över alla funktioner som finns i WP All Import. Jag skulle dock rekommendera att göra några testimporter innan man importerar för driftsättning. Rensa eller skapa en ny databas för varje test är också att rekommendera. Jag misstänker att det var något från mina första importer som spökade för mig tidigare.

   Jag kan så här långt (ur mitt perspektiv sett) inte se några direkta nackdelar med vare sig WooCommerce eller WP All Import, men jag vill påpeka att jag inte är någon expert på området.

   Dina planer låter spännande och ambitiösa. Jag har också planer på att ge möjlighet till att skriva recensioner åtminstone. Att tillhandahålla prishistorik och bevakning låter också intressant, men jag har idag ingen idé om hur det skulle kunna lösas.

   Uppskattningsvis har jag så här långt lagt ca. 8 timmar på modepanatet.se. Dessa 8 timmar är med installation och konfiguration av WP och Woocommerce fram till det som syns just nu. Jag har inte räknat in sökordsanalys och liknande i dessa 8 timmar.

   Jag tror det är en bra idé att lägga upp en enklare sajt så du själv kan bilda dig en uppfattning om möjligheter och eventuella nackdelar. Det är svårt att i ord beskriva hur man upplever det och skillnader i erfarenhet och kompetens kan även det ge skillnader i den subjektiva upplevelsen.

Lämna ett svar