Bli mer effektiv med dina affiliate-projekt

Att arbeta som egenföretagare med internetmarknadsföring, affiliate-projekt och sökmotoroptimering/SEO är ofta ett mycket roligt, omväxlande och givande arbete. Samtidigt som man faktiskt blir väldigt allmänbildad genom att skriva flera artiklar och göra research kring olika ämnen så är det väldigt roligt att se sin egna portfolio med olika webbprojekt växa.

Motivationen behöver fyllas på

Ändå kan det ibland vara svårt att hitta motivation till att skapa nya projekt och underhålla sina gamla webbplatser. Nedan kan ni läsa om några vanliga fällor man lätt halkar in i som internetmarknadsförare och hur man ska hitta motivation till att tjäna pengar som affiliate.

För många bollar i luften

Ett utav de svåraste momenten i att vara internetmarknadsförare är att inte fokusera på för många saker och projekt samtidigt. I och med att de flesta entreprenörer hela tiden har nya idéer och visioner så är det lätt att påbörja nya projekt innan de förra är avslutade.

Engagera dig i ditt arbete

När man arbetar med affiliate-marknadsföring så är det därför lätt att att istället för att ge 100% utav sin tid och sitt engagemang för en webbsida eller ett projekt, så är det lätt hänt att man har för många bollar i luften.

Det är som sagt klätt att ”ramla ur” och göra annat och detta händer alla. Inget är enklare än att klicka sig vidare på Internet. Det är lätt att börja kolla på klipp eller annat på sociala medier istället för att skriva som faktiskt kräver koncentration och fokus.

Andra mer lockande saker på webben

När man arbetar med att tjäna pengar som affiliate och genom marknadsföring över internet så sitter man givetvis nästan hela dagarna framför datorn. På internet finns precis allt, och det är därför lätt att halka in på andra spår och andra webbsidor än just de man ska gå in på.

Tankar som ”Jag ska bara kolla Facebook eller Twitter först” eller ”Måste bara kolla Aftonbladets huvudrubriker innan jag sätter igång” gör att tiden lätt försvinner innan man ens hunnit påbörja något vettigt.

Det tar tid innan man tjänar pengar

Den som tjänar pengar genom affiliatelänkar på sina hemsidor vet att man sällan tjänar pengar snabbt, utan att det brukar ta tid innan marknadsföringen och sökmotoroptimeringen för hemsidorna ger resultat.

Framgång tar tid

Det kan ta några från månader och upp till något år innan ett projekt kommer igång på allvar så att man kan tjäna bra med pengar på det. Därför är det lätt att tappa tålamodet och istället påbörja något nytt projekt.

Sökmotoroptimering och affiliatemarknadsföring är egentligen inga snabba puckar alls vad gäller inkomster och framgång. Detta sätt att skapa sig inkomster på Internet tar tid och den med mest kunskap, mest motivation samt ett know how är den som lyckas!

När man väl påbörjat ett projekt bör man också slutföra det. Det är inte alla gånger det enklaste, men oftast det bästa!

Dela:
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
Inga kommentarer

Lämna ett svar